Sådan får du bedre søvn

SÅDAN FÅR DU BEDRE SØVN


Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at rette op på søvnkvaliteten. Her får du eksperternes bedste råd.


1. VÆR FYSISK AKTIV i løbet af dagen.

2. GÅ I SENG OG STÅ OP på regelmæssige tidspunkter.

3. LAD VÆRE MED AT SOVE i løbet af dagen, selvom du er søvnig.

4. UNDGÅ ALKOHOL, KOFFEIN og store mængder energi- og fedtrig kost før sengetid.

5. SOVEVÆRELSET ER TIL SØVN OG SEX – så lad fx være med at arbejde og besvare mails i sengen.

6. UNDGÅ LYS FRA SKÆRME (fx TV, mobil eller computer) før sengetid.

7. LÆR EN AFSPÆNDINGSTEKNIK. Brug den, hvis du vågner om natten eller ikke kan falde i søvn.

8. UNDGÅ AT GRUBLE OVER PROBLEMER og alt det, du skal nå i morgen. Skriv i stedet dine problemer ned, flere timer før du går i seng, og overvej, hvordan de kan løses. Og læg dem så fra dig.

9. SØRG FOR, AT SOVEVÆRELSET er stille, mørkt og veltempereret. De fleste sover bedst ved 18-21 grader.

10. DROP NEGATIVE TANKER OM SØVN, som kan bidrage til at holde dig vågen. Fortæl dig selv, at det ikke er en katastrofe at gå glip af nogle timers søvn.


Alle, også DU, er født med en ufattelig potentiale – et geni – og fortjener et vidunderlig liv. Du er født til at være lykkelig; nyde gode venskaber, kærlighed, stærkt helbred, et arbejde med formål, spænding og fuldstændig unik. Der har aldrig været én som dig på vores planet.


Du har en utroligt og uudnyttet potentiale, der, når det bruges og udnyttes rigtigt, kan give dig alt, hvad du ønsker dig af livet. Der er ingen begræsninger for din fremtid, og det er DIG, der er magten til at skabe din virkelighed. Ja, DU er herre over dit eget live og dine drømme – din fremtid ligger i dine hænder!


Ikke nok med det, du lever også i en helt utrolig tid, for aldrig i menneskehedens historie har der været så mange muligheder som nu – og så stort et potentiale til at opfylde dine drømme. De eneste begrænsninger for, hvad du kan blive, gøre eller få, er de begrænsninger, du lægger på dig selv med dine egne tanker.


Alun Biggart

Dedikeret. Sådan opfylder du dine drømme!

www.alun.dk


Copyright © All Rights Reserved.

Østhallen - Skolevænget 5 - Nørre Nissum - 7620 Lemvig. +45 97 89 14 67 - +45 20 46 93 75 - E-mail oesthallen@gmail.com - Cvr. 5709 2815